Rehoboth

groep 1b

De groepsleerkrachten vertellen over de groep:

 

Welkom in de dolfijnengroep!

Wij hebben het dol fijn met elkaar, doordat we veel dingen samen/met elkaar doen. Ook hebben wij samen onze dolfijnenregels/afspraken, zodat we het ook fijn kunnen hebben met elkaar. Natuurlijk leren wij ook heel veel in deze groep a.d.h.v. superleuke thema’s. Daarbij doen we leuke reken/taalspelletjes. We maken mooie werkjes en natuurlijk nog veel meer leuks. Hierbij houden wij onze methode ‘onderbouwd’ als leidraad (taal, reken en motoriek). Omdat we het zo belangrijk vinden dat we goed met elkaar om gaan en samen echt een groep kunnen zijn, bespreken we ook elke week een onderwerp (sociaal emotioneel) uit ons koffertje. Hierbij hebben we ook een methode als leidraad.

Hieronder wat belangrijke punten over onze groep:
Instroom
Gedurende het schooljaar zullen er nog kinderen instromen.

Begin van de dag
Wij vinden het belangrijk om alle kinderen ’s morgens bij binnenkomst even te begroeten. Dit doen wij door het kind even een handje te geven. Vervolgens mogen ze hun eigen magneet pakken en bij hun naam plakken op het planbord en op hun stoel gaan zitten.

Inloop
Iedere morgen hebben wij een inloop. Bij binnenkomst gaat uw kind op de plek zitten waar het stoeltje staat (bij dezelfde kleur cirkel als hun naamkaartje). Het roulatiesysteem is elke week hetzelfde.
Het is fijn als u uw kind even op weg helpt en ook gezellig en fijn om even samen met uw kind bezig te zijn.
Graag willen wij wel om half 9 de deur sluiten en zelf onze ronde gaan doen.

Vertellen
Elke dag mag er een kleur groep wat vertellen ’s morgens in de kring.
Als het dezelfde kleur dag is als de kleur van het naamkaartje van uw kind, mag hij/zij eventueel wat meenemen (voorwerp of foto). Dit om het vertellen nog meer te stimuleren.

Bijbelverhalen
Per week vertellen wij 3 Bijbelverhalen en leren we 1 Bijbels liedje aan.
Wij gebruiken hierbij de methode “levend water”.

Planbord
Wij werken met een planbord. Daarop staan de namen, helpende dolfijntjes, kiesbord (spelen & werken), Bijbelverhaal per week en het reken/taaldoel. Tijdens het spelen & werken, mogen de kinderen zelf met hun magneet aangeven wat ze willen doen. Op vaste dagen, tijdens een thema, maken de kinderen een werkje of moeten ze een spelletje/werkje doen wat bij ons reken/taaldoel past. Wij zetten van tevoren de magneten er dan al bij voor de desbetreffende groepjes.

Thema’s
Wij werken, gedurende het jaar door, aan de hand van thema’s. Hierbij houden we onze methode ‘onderbouwd’ als richtlijn. Daarin staan de reken, taal en motoriekdoelen en natuurlijk allerlei lesmaterialen. Voor elk thema krijgt u een themanieuwsbrief. Daarin zal alle informatie staan over het thema wat gaat komen.
We hebben bij de deur ook een thematafel. Zodra wij met de kinderen het thema zijn gestart, mogen ze allerlei leuke spulletjes meenemen van thuis die met het thema te maken hebben en dit op de thematafel leggen.

Fruit eten
Wij verwachten dat de kinderen fruit (gezond eten) en een beker drinken meenemen in hun tas. De tas mag aan de kapstok bij hun jas.

Gym
U hoeft uw kind geen gymspullen mee te geven. De kinderen mogen hun schoenen/sokken uitdoen en eventueel hun trui/shirt. Dit i.v.m. de tijd.

Gein de dolfijn
Omdat we de dolfijnengroep zijn, hebben we ook ‘gein de dolfijn’. Die gaat elke week met iemand mee naar huis om daar gezellig te logeren. In het tasje zit de bijbehorende informatie. Wilt u dit van tevoren goed lezen?

Als u vragen heeft of andere dingen, spreek ons gerust even aan of maak met ons een afspraak dan komen we er vast samen uit!

 

 

 

juf Henrieke

maandag en dinsdag

juf Nicolet

woensdag, donderdag, vrijdag

Schoolgids

In de schoolgids vindt u allerhande informatie die voor ouders interessant is!

Download hier

App

We maken vanaf heden gebruik van ‘de Basisschool App’. Achter een AVG veilige inlog delen leerkrachten praktische berichtjes, maar ook foto’s met de ouders.

Meer info

Jaarrooster

Op het jaarrooster van de Rehoboth vindt u alle relevante data die voor ouders belangrijk zijn.

Download hier