Rehoboth

Groep 1

De groepsleerkrachten vertellen over de groep:

Hartelijk welkom in groep 1!

Als alle kinderen in de kring er zijn begint de dagopening: Kringgesprek, zingen, benoemen van de dag en datum, gebed, lied van de week en een verhaal uit de bijbel (3x per week). Op maandag leren we een nieuw christelijk lied of een psalm. Op vrijdag herhalen we de verhalen van de afgelopen week m.b.v. een kijkplaat.

In groep 1 spelen en werken we vanuit een thema. Door middel van leuke, leerzame spel- en ontwikkelingsmaterialen en het spelen in de verschillende hoeken ontwikkelen de kinderen zich op diverse gebieden. Door de materialen en hoeken steeds aan te passen, blijven de kinderen nieuwe dingen ontdekken en leren.

Ook werken we elke week aan een doel door middel van een spel. Dit kan een reken-, taal- en/of motoriek doel zijn. Bij deze doelen gebruiken we de handpoppen uit de Taalvilla of uit de Rekenflat. In de taalvilla wonen: Arie de Letterkanarie, de Hak-en Plakapen, Mollie de Mol, Wim de Woordspin, Kletskous en Ed met de Rijmpet. In de rekenflat wonen: Sjoerd de Cijferwoerd, Mien de Meetmuis, Hennie de Hen, Fred de Bever en tante Truus.

We spelen elke dag buiten op het plein of in de gymzaal. Soms is dit vrij spelen, maar één keer per week doen we een spelles en 1x met de grote materialen.

We proberen er iedere dag een fijne en leerzame dag van te maken. We zien uit naar een gezellig schooljaar met de kinderen en een prettige samenwerking met de ouders.

Hartelijke groet,

Juf Wilma en juf Corina

juf Corina

Van proberen kun je leren!

juf Wilma

Elke kleuter is uniek en ontwikkelt op zijn/haar manier. Prachtig om hier juf van te zijn!