Rehoboth

Groep 1

De groepsleerkrachten vertellen over de groep:

Hartelijk welkom bij groep 1

We beginnen op maandag, woensdag en vrijdag met een inloop. De kinderen mogen hun eigen stoel opzoeken en meteen gaan spelen of werken. Na de inloop gaan we opruimen en in de kring zitten. We beginnen de dag met gebed, benoemen de dag en kijken wat we vandaag allemaal op het programma hebben staan.

Op dinsdag en donderdag starten we gelijk met gym, waarbij de ouders ons om 8.30uur kunnen helpen met het aankleden van de kinderen.

Op maandag leren we een mooi lied over de Here Jezus. Op dinsdag, woensdag en donderdag luisteren we naar een verhaal uit de Bijbel. Op vrijdag bespreken we wat we de afgelopen week hebben gehoord naar aanleiding van de praatplaten.

In groep 1 vinden we spelend leren erg belangrijk. Door middel van de leuke, leerzame materialen en het spelen in de verschillende hoeken ontwikkelen de kinderen zich op diverse gebieden. Door de materialen en hoeken steeds een beetje aan te passen, bijvoorbeeld aan het thema waarmee we werken, blijven de kinderen steeds weer nieuwe dingen ontdekken en leren.

Daarom is er ook gekozen voor de “Onderbouwd“ methode. We werken aan doelen op reken-, taal-en motorisch gebied. De verplichte doelen worden op een speelse manier d.m.v. handpoppen aangeboden. Deze handpoppen hebben allemaal hun eigen gezellige naam en taak. Arie de letterkanarie gaat ook een nieuwe letter aanleren. Sjoerd de cijferwoerd heeft elke keer een ander cijfer. We hebben nog veel meer vriendjes van Arie en Sjoerd, namelijk Ed met de rijmpet, De hak- en plak apen, Hennie de splits–hen en Mien de meetmuis.

Tevens wordt er altijd vanuit een thema gewerkt. De thema’s komen vanuit de belevingswereld van het kind. Te denken valt hier aan de seizoenen, bepaalde feestdagen, het gezin of zijn omgeving.

We spelen elke dag ook buiten de klas. Dat kan buiten op het schoolplein zijn op maandag, woensdag en vrijdag of gymmen in het speellokaal op dinsdag en donderdag.

We ontvangen de kinderen elke ochtend met een glimlach, we maken er elke keer weer een mooie dag van waarin we mogen ontwikkelen, leren en onszelf zijn.

We mogen onze talenten delen met de ander en vervolgens weer andere leuke dingen leren om mee thuis te komen.

juf Corine

woensdag, donderdag, vrijdag

juf Wilma

maandag en dinsdag