Rehoboth

Groep 1a

De groepsleerkrachten vertellen over de groep:

 

Wat leuk dat u even komt “buurten” bij groep 1a! Dit jaar zijn er 2 groepen 1 op de Rehoboth. We zijn gestart met 2 groepen van 13 kinderen. Zo kunnen we rustig aan elkaar wennen en goede afspraken met elkaar maken.

We beginnen bijna elke ochtend met een inloop. Dat betekent dat de kinderen meteen gaan spelen/werken wanneer zij op school komen. Iedereen is dan nog fris en kan lekker starten.

Na de inloop gaan we gezellig in de kring zitten. We bespreken de dagen, het weer en het dagritme met elkaar. Natuurlijk maken we ook tijd om even gezellig te kletsen over wat we allemaal hebben beleefd. En dat is soms heel wat. Op maandag leren we een mooi lied over de Here Jezus en op dinsdag, woensdag en donderdag luisteren we naar een verhaal uit de Bijbel. Op vrijdag bespreken we wat we de afgelopen week hebben gehoord en geleerd!

In groep 1 staat spelen centraal! We hebben leuke, leerzame materialen waarmee de kinderen kunnen spelen.
Elke dag staat het vak spelen/werken op het programma. De kinderen mogen vaak kiezen wat ze die dag gaan doen en soms kiest de juf voor hen. Maar ook werken aan doelen is belangrijk. We hebben taaldoelen en rekendoelen die elke week terugkomen. Daar passen wij onze werkjes op aan. En wat kunnen de kinderen uit groep 1a al hard werken zeg.

Ook spelen we lekker buiten. En natuurlijk gaan we elke week gymmen in het speellokaal.
Ook leren we veel van de dieren uit de rekenflat en letterflat. (dit staat verder uitgelegd bij groep 2)

Wat we ook belangrijk vinden is hoe we met elkaar omgaan. Heel veel gaat al wel vanzelf, maar soms zijn er wel eens dingen waar de kinderen niet zelf uitkomen. Dan helpt de juf om tot een oplossing te komen.

Wij kijken weer uit naar een gezellig schooljaar met de kinderen en de ouders!

juf Madeleen

maandag en dinsdag

juf Wilma

woensdag, donderdag, vrijdag

Schoolgids

In de schoolgids vindt u allerhande informatie die voor ouders interessant is!

Download hier

App

We maken vanaf heden gebruik van ‘de Basisschool App’. Achter een AVG veilige inlog delen leerkrachten praktische berichtjes, maar ook foto’s met de ouders.

Meer info

Jaarrooster

Op het jaarrooster van de Rehoboth vindt u alle relevante data die voor ouders belangrijk zijn.

Download hier