Rehoboth

Groep 2

Onderstaande info betreft schooljaar 2021/2022. 
Er volgt binnenkort een update voor schooljaar 2022/2023.

De groepsleerkrachten vertellen over de groep:

Hartelijk welkom bij groep 2!

Groep 2 bestaat uit 22 enthousiaste kinderen, 14 stoere jongens en 8 gezellige meisjes. De juf haalt elke morgen de kinderen bij het hek op. In een lange slinger, aan een touw, gaan we naar binnen. We hangen onze jas en tas aan de kapstok, wassen onze handen i.v.m. corona. Dit herhalen we op de dag enkele keren. We zoeken onze stoel en gaan in de kring zitten.

Twee kinderen mogen de “sterretjes van de dag” zijn. Hun stoel is versierd met een gouden ster. Deze kinderen mogen wel eens een klusje doen voor de juf, mogen vooraan in de rij staan en krijgen deze dag een extra complimentje van de andere kinderen of de juf.

Als alle kinderen in de kring zijn verzameld begint de dagopening: Kringgesprek, benoemen van de dag en datum, zingen, gebed en een verhaal uit de bijbel (3x per week), we leren een nieuw christelijk lied of herhalen de verhalen van de afgelopen week.

In groep 2 spelen en werken we vanuit een thema.  Spelend leren we. Door middel van leuke, leerzame spel- en ontwikkelingsmaterialen en het spelen in de verschillende hoeken ontwikkelen de kinderen zich op diverse gebieden. Door de materialen en hoeken steeds aan te passen, blijven de kinderen nieuwe dingen ontdekken en leren.

Ook werken we elke week aan een doel door middel van een spel. Dit kan een reken-, taal- en/of motoriek doel zijn. Bij deze doelen gebruiken we de handpoppen uit de Taalvilla of uit de Rekenflat. Dus mocht er een keer een naam voorbijkomen die u niet kent… dat zou dan zomaar een van deze vrienden kunnen zijn.

Enkele uit de rekenflat wil ik noemen:

Sjoerd de cijferwoerd is een eend die ons de cijfers wil leren.

Hennie de hen, een kip die eieren verdeeld: 10 eieren zijn ook 2 rijtjes van 5. Het kan ook 9 en 1 zijn.

 

 

 

In de Taalvilla wonen o.a:

Wil met de bril, zij rijmt woorden met ons.

Arie de Letterkanarie, een grappige vogel die ons letters wil leren.

De tweeling apen: Hak en Plak. Aapje Hak hakt woorden in letters (p-e-n) en Aapje Plak plakt de letters (pen) weer bij elkaar tot een woord.

 

 

 

We spelen elke dag hebben we beweging nodig, in de gymzaal of op het plein. Soms is dit vrij spelen, maar één keer per week spelen we zang- dans- en tikspelen met elkaar en één keer kleutergymnastiek.

Omdat bew  egen het leren ondersteund, doen we de rekenlessen regelmatig ook buiten op het plein.

Zo proberen we van elke dag weer een feestje te maken. Een fijne plek waar iedereen er “BIJ” mag horen en waar we elkaar helpen. Ik zie uit naar een gezellig schooljaar met de kinderen en een prettige samenwerking met de ouders. Aan het eind van groep 2 hoop ik dat alle kinderen zin hebben om te leren lezen, rekenen en schrijven en vliegen ze door naar groep 3!

     BZZZZ.