Rehoboth

Groep 2

De groepsleerkracht vertelt over de groep:

Hartelijk welkom bij groep 2!

Groep 2 bestaat uit 24 enthousiaste kinderen, 16 stoere jongens en 8 gezellige meisjes.

Twee kinderen mogen de “sterretjes van de dag” zijn. Hun stoel is versierd met een gouden ster. Deze kinderen doen de klusjes doen voor de juf, mogen vooraan in de rij staan en krijgen deze dag een extra complimentje voor hun inzet.

Als alle kinderen in de kring zijn verzameld begint de dagopening: Kringgesprek, benoemen van de dag en datum, zingen, gebed en een verhaal uit de bijbel (3x per week). Maandagmorgen leren we  een christelijk lied. Vrijdag herhalen we de verhalen van de afgelopen week.

In groep 2 spelen en werken we vanuit een thema.  Spelend leren we met spel- en ontwikkelingsmaterialen en we spelen in de verschillende hoeken. Door de materialen en hoeken steeds aan te passen, blijven de kinderen nieuwe dingen ontdekken en leren.

Elke week staat een ontwikkelingsdoel centraal. Dit kan een reken-, taal- en/of motoriek doel zijn. Bij deze doelen gebruiken we de handpoppen uit de Taalvilla of uit de Rekenflat. Dus mocht er een keer een naam voorbijkomen die u niet kent…

 

Sjoerd de cijferwoerd is een eend die ons de cijfers wil leren.

Hennie de hen, een kip die eieren verdeeld: 10 eieren zijn ook 2 rijtjes van 5. Het kan ook 9 en 1 zijn.

 

 

 

Wil met de bril, zij rijmt woorden met ons.

Arie de Letterkanarie, een grappige vogel die ons letters wil leren.

De tweeling apen: Hak en Plak. Aapje Hak hakt woorden in letters (p-e-n) en Aapje Plak plakt de letters (pen) weer bij elkaar tot een woord.

 

 

 

Voor de sociaal emotionele ontwikkeling werken we wekelijks aan een onderwerp uit de Kwink-methode, over samenwerken en samenspelen. Jonge kinderen kennen deze termen al heel goed, maar toepassen is een tweede.. Leuk om in de klas over te praten , maar nog belangrijker om te oefenen in spelvormen en door het in de praktijk toe te passen. De onderwerpen krijgt u via de weekinformatie ook thuis, zodat er één lijn kan zijn tussen thuis en school.

Kleuters hebben veel beweging nodig, Dit kan in de gymzaal of op het plein. Soms is dit vrij spelen, maar één keer per week doen we een spelles met elkaar en één keer kleutergymnastiek

Van elke dag probeer ik een feestje te maken. School, een fijne plek waar iedereen er “BIJ” mag horen en waar we elkaar helpen. Ik zie uit naar een gezellig schooljaar met de kinderen en een prettige samenwerking met de ouders. Aan het eind van groep 2 hoop ik dat alle kinderen zin hebben om te leren lezen, rekenen en schrijven en vliegen ze door naar groep 3!

Hartelijke groeten, Anneke Sleurink.

juf Anneke

Ik geniet elke dag van de spontaniteit, het enthousiasme, de nieuwsgierigheid en leergierigheid van jonge kinderen.