Rehoboth

Groep 1/2 b

De groepsleerkracht vertelt over de groep:

 

Wij zijn groep 2. In onze groep leren we door spelen!

Onze juf helpt ons daarbij. Ze weet heel veel verhaaltjes, spelletjes en grapjes met de poppen uit de rekenflat en de taalvilla. Willen jullie weten wie daar allemaal wonen?

In de Rekenflat wonen o.a. Sjoerd de cijferwoerd, Mien de meetmuis, Fred de Bever, Hennie de Hen. Allemaal leren ze ons een beetje rekenen. In de Taalvilla wonen poppen die iets over lezen en taal leren. De belangrijkste in groep 2 zijn Arie de letterkanarie, de Hak en Plak apen en Ed met de rijmpet. Verder loopt er bij de rekenflat en de taalvilla nog een bijzondere dame; Tante Truus. Stiekem weten de kinderen wel dat dit de juf is, maar ze is dan heel grappig verkleed. Tante Truus maakt alles netjes en ruimt keurig op. Ze zoekt de letters bij elkaar, zoekt nummers bij elkaar, zet ze allemaal op de juiste plek. Vaak mogen de kinderen Tante Truus helpen. Ook mogen de kinderen zelf met de huizen en poppen spelen.
Zo spelen en leren we allemaal met elkaar!

We moeten daarbij wel rekening houden met elkaar. Gaat er even iets mis, dan leert de juf ons dit op te lossen. Dan kunnen we weer samen verder. Zo is en blijft het gezellig in groep 2!