Rehoboth

Groep 3

De groepsleerkrachten vertellen over de groep:

Welkom! Leuk dat dat u komt kijken op de pagina van groep 3. Hier kunt u lezen wat wij dagelijks in groep 3 op het programma hebben staan.

Op maandagochtend starten wij de week in de kring. We vertellen aan elkaar wat we in het weekend hebben beleefd. Ook leren wij dan een nieuw lied of een Psalmversje.

In groep 3 staat leren lezen centraal. We werken vanuit de methode: “Veilig leren lezen”. Elke drie weken wordt er aan de hand van een thema nieuwe woorden en letters aangeboden. Er is ook tijd voor herhaling van de letters en woorden die al zijn geleerd. Vanaf februari zijn alle letters aangeboden! We werken met verschillende leesmaterialen, zoals een letterdoos of met het computerprogramma Zoem van Veilig leren lezen.

Schrijven is ook een belangrijk vak in groep 3. Hoe schrijven we de letters en cijfers op de juiste manier. En daarbij moeten we ook nog goed op onze stoel zitten, ons potlood keurig vasthouden, 2 benen naast elkaar op de grond en het schrift iets schuin op de tafel hebben liggen. Oeh wat is dat soms lastig zeg! We werken met de methode Pennenstreken.

Ook staat er elke dag rekenen op het programma. We werken met de methode: “Pluspunt” We oriënteren ons dit jaar op de getallen tot 100. We leren splitsen tot 10, optellen en aftrekken tot 20. Ook maken wij gebruik van de methode “Met sprongen vooruit” Door veel spelactiviteiten leren de kinderen nog beter wat splitsingen zijn, waar een getal staat op de getallenlijn en hoe je ‘springt’ naar een volgend getal. Hierbij komen de termen: verliefde harten en tweelingen dagelijks naar voren.

Naast deze vakken is er ook ruimte voor andere lessen zoals; wereldoriëntatie, verkeer, muziek, gym, buitenspelen, handvaardigheid, circuit, tekenen, sova-lessen en techniek.

juf Mirjam

Ik geniet erg van het jonge en leergierige kind. Ik heb een mooie rol dat ik die leergierigheid mag prikkelen en  voeden met nieuw dingen. 
Voor de klas staan is elke dag weer anders en uitdagend.