Rehoboth

Groep 4

De groepsleerkrachten vertellen over de groep:

Via deze weg een korte uitleg over het reilen en zeilen in groep 4.

Vakken
De Bijbelverhalen vertellen wij aan de hand van de methode Levend Water. Iedere maandag leren we een psalm of lied en op vrijdag overhoren we deze. Iedere dinsdag, woensdag en donderdag luisteren de kinderen naar het Bijbelverhaal en op vrijdag wordt er een verwerking bij de Bijbelverhalen gemaakt.

Met rekenen gebruiken we Pluspunt. Hierbij wordt heel veel concreet materiaal gebruikt om de basisvaardigheden te automatiseren. De kinderen gaan dit jaar de tafels leren. We willen hier binnenkort mee beginnen.

Voor taal werken we met de methode Taal Actief; dit is voor de kinderen een nieuwe methode. Ze leren werken in een schriftje en maken lesjes uit het boek. Daarnaast besteden we veel aandacht aan spelling. Iedere drie weken leren we nieuwe spellingswoorden die we dagelijks met de kinderen oefenen.

Lezen doen we veel en vaak! We gebruiken daarvoor de methode Leesfontein, maar lezen ook veel uit de boeken van de bibliotheek. Wilt u ook met uw kinderen thuis lezen?

Met schrijven leren we aan elkaar schrijven. Soms best lastig, maar ook erg leuk om te leren.

In de middag werken we aan DaVinci. Door middel van thema’s komen de zaakvakken geschiedenis, aardrijkskunde en biologie aan bod. Ook dit jaar gaan we weer veel nieuwe dingen leren, ontdekken en maken! Als we geen DaVinci hebben gaan we creatief aan de slag. Tekenen, handvaardigheid en muziek. We hopen ook dit schooljaar weer prachtige kunst- en knutselwerken te maken!

Gym
Iedere maandag en woensdag gaan we naar gym in de Oosterholthoeve. Vervolgens lopen we samen terug naar school.

 

 

 

juf Marit

Het overdragen van kennis, de omgang met kinderen en het helpen van kinderen de maatschappij in vind ik fantastisch en geven mij energie!